Simac ICT Belgium wordt als eerste Belgisch bedrijf Cisco IoT Certified Partner

28 februari 2019

Integrator Simac ICT Belgium kreeg recent van Cisco het label 'IoT Certified Partner'. Daarmee is Simac het eerste Belgische bedrijf dat deze certificering krijgt. Deze erkennis is een bevestiging van de innovatie en slagkracht van Simac op het vlak van nieuwe technologieën.

Het nieuwe IoT Certified Partner programma werd pas in februari laatstleden geïntroduceerd door Cisco. Met het programma wil Cisco zijn klanten de garantie bieden dat ze terecht kunnen bij een partner die én ervaring heeft op vlak van IoT in het algemeen én de IoT-producten van Cisco door en door kent.

“Deze erkenning vormt het bewijs dat we de goede weg ingeslagen zijn met onze IoT-strategie,” zegt Johan Diels, Director  Simac ICT Belgium. “IoT is zeker geen nieuw domen voor ons. Zowel in België als daarbuiten hebben we al ervaring opgedaan bij overheden en bij bedrijven.” Simac is één van de belangrijke partners in het ‘Smart City’-verhaal van de Tsjechische hoofdstad Praag. Daar implementeerde Simac het platform Cisco Kinetics for Cities, dat diverse datastromen op één enkele plek verzamelt, om zo te voorkomen dat er diverse data-silo’s naast elkaar ontstaan. Ook in Vlaanderen is Simac betrokken bij een aantal IoT-proefprojecten. In de bedrijfswereld  loopt momenteel een project bij Volvo Cars Gent, waar Simac in samenwerking met de Gentse start-up Sensolus een IoT toepassing uitwerkte die toelaat om sneller afgewerkte auto’s terug te vinden en naar de dealers te laten verschepen.

Simac is al lang een trouwe partner van Cisco,” zegt Arnaud Spirlet,  Managing Director bij Cisco BeLux. “Zowel op vlak van networking, collaboration en security werken we bijzonder goed samen. Dat ze nu ook IoT Certified zijn, verwondert ons niet. Simac is een partner waarmee zowel Cisco als onze klanten lange termijnrelaties kunnen opbouwen. Dit jaar verwachten we de grote doorbraak van IoT, en we willen dat onze partners klaar zijn voor de vraag in de markt.”

Om de Cisco IoT certificatie te krijgen, volgende een aantal Simac ingenieurs de training tot IoT Specialist.

Cisco IoT Certification Simac ICT Belgium