16 augustus 2020

Demo laat zien hoe Blockchain en IoT uw supply chain transparanter kunnen maken

Opkomende technologieën zoals blockchain en het Internet of Things (IoT) houden iedereen bezig en beloven ontwrichtende krachten te worden in veel industrieën. En terwijl organisaties al experimenteren met IoT, is Blockchain op dit moment meer belofte dan werkelijkheid. Zoals het adviesbureau Gartner zegt, wachten we allemaal nog steeds op de killer app. Wacht niet langer: Simac ICT België heeft net een interactieve en aanpasbare demo uitgebracht die de kracht van het combineren van blockchain en IoT in de supply chain laat zien.

De demo is te zien op de Simac website en stelt iedereen met interesse in supply chain in staat de demo te personaliseren. Bij de start van de interactieve demo kan je een aantal parameters instellen: welk soort pakket gaat op transport (medisch of niet), onder welke omstandigheden moet het vervoerd worden (mag het gekanteld worden?), zijn er temperatuurslimieten waarmee rekening moet gehouden worden, ... Deze gegevens vormen de basis van een smart contract, en worden meteen opgeslagen in een blockchain, dankzij onze blockchain partner Settlemint.

In de demo zie je de vrachtwagen daadwerkelijk van punt naar punt rijden en hoe IoT-sensoren alles bijhouden wat er gebeurt op weg naar het magazijn en de klant. Door anomalieën in het proces te introduceren, kun je veranderingen in het smart contract triggeren. Bij wijze van voorbeeld: als je een temperatuurlimiet instelt en deze limiet wordt niet gerespecteerd, bijvoorbeeld wanneer het pakket op transport wordt overgedragen van de ene vervoerder aan de andere, dan wordt dit gemeld en gecontroleerd met de smart contracting regels. Naarmate de demo vordert, zie je hoe alle transacties worden geregistreerd en opgeslagen op een blockchain en dus onveranderlijk en betrouwbaar worden. Aan het einde van de demo zijn alle gegevens over temperatuur, vervoerders, ... beschikbaar in een volledig rapport dat aan de eindklant kan worden getoond.

Aangezien deze interactieve demo in Javascript is gebouwd, werkt hij het best in Chrome.

De demo is op een aanpasbare manier opgebouwd en werkt zeer intuïtief. Mocht u echter onverwachte fouten tegenkomen of het moeilijk vinden om te manipuleren, aarzel dan niet om contact op te nemen met iot.presales@simac.be voor meer info. We komen graag bij u langs voor een demo die de specifieke mogelijkheden weergeeft die IoT en Blockchain te bieden hebben voor uw specifieke behoeften.

Hoe kunnen IoT en Blockchain uw supply chain verbeteren?
Vraag een vergadering aan
Meer weten?