references_page_title

Practimed combineert betrouwbaarheid en beschikbaarheid met SimpliVity

UITDAGING

Practimed draaide al enkele jaren op een traditionele serverinfrastructuur, in combinatie met een traditionele storageoplossing. Toen hun hardware in 2014 aan vervanging toe was, maakten ze kennis met SimpliVity op de stand van ICT-integrator Simac tijdens Storage Expo. Het was het antwoord op veel bedrijfsproblemen waarvoor ze eerder elders een oplossing hadden gezocht. Het bood met name 'disaster recovery' - het snel en volledig kunnen herstellen van de meest recente kopie van de IT-infrastructuur in geval van een catastrofe - wat steeds belangrijker wordt voor elke medische omgeving.

OPLOSSING

De volledige server- en opslagomgeving voor de vestigingen in Bree en Tessenderlo werd vervangen door drie Omnicubes, verspreid over twee locaties. Samen nemen ze 6U ruimte in beslag in een standaard rack. Met deze Omnicube is alle standaard functionaliteit voorzien, inclusief server, storage en VMware Hypervisor. In het verleden was hiervoor een bijna compleet serverrack op zich nodig.

RESULTATEN

  • Oplossing voor noodherstel

Met de nieuwe hypergeconvergeerde infrastructuur beschikt Practimed nu over een volledig redundante oplossing voor disaster recovery. De klant heeft twee serverruimtes, verspreid over verschillende locaties. Alle data wordt dagelijks gesynchroniseerd van de ene locatie naar de andere, en vice versa. Dankzij de compressie en deduplicatie is dit qua volume geen enkel probleem.

  • Minimale uitvaltijd voor kritieke toepassingen

In het Practimed lab worden voortdurend zeer kritieke toepassingen uitgevoerd. Elke minuut is kostbaar. Het lab ontvangt dagelijks meer dan 1.100 aanvragen, mogelijk bestaande uit meerdere monsters, die dezelfde dag nog verwerkt moeten worden. Met SimpliVity is het nu mogelijk om snel te handelen wanneer er problemen optreden, zodat de downtime minimaal blijft.

  • Kostenbesparende maatregelen

De implementatie van een SimpliVity Omnicube-infrastructuur heeft ook veel kosten bespaard. Op het gebied van hardware werd het stroomverbruik aanzienlijk verminderd dankzij een kleiner aantal apparaten. Maar de grootste besparingen werden misschien wel gerealiseerd op het gebied van beheer. Deze SimpliVity-configuratie biedt veel meer flexibiliteit: in een mum van tijd kun je een back-up maken van je machine en deze synchroniseren met de externe locatie.

"Met SimpliVity kunnen onze disaster recovery-tests plaatsvinden in een gecontroleerde omgeving: je kunt alle VM's (virtuele machines) van het ene naar het andere knooppunt verplaatsen en gebruik maken van de back-uplocatie. In combinatie met dit intelligente en efficiënte back-upmodel hebben we SimpliVity gekozen als de belangrijkste oplossing voor onze uitdagingen.”

Johan Verbeek - Systeembeheerder, Practimed