Tiense Suikerraffinaderij klaar voor nieuwe bietenseizoen dankzij Simac en Cisco

12 september 2018

Tiense Suikerraffinaderij is een onderdeel van de Duitse groep Südzucker en telt in België een tiental vestigingen en meer dan 600 werknemers. Het bedrijf is al meer dan 180 jaar een vaste waarde in ieder huishouden waar producten als het Harde Klontje, Zeer Fijne Suiker en Cassonade Graeffe gebruikt worden om warme dranken te zoeten, desserten te bereiden, confituur te maken, of om te strooien.

Bij het recente netwerkproject implementeerde de Integration-afdeling van Simac ICT Belgium in de vestigingen van Tienen, Brussel en Longchamps een 30-tal Cisco Catalyst 2960-X switches, samen met nieuwe racks. Eind vorig jaar werd een soortgelijk project afgerond bij de Biowanze afdeling.

“Voor Tiense Suikerraffinaderij is beschikbaarheid van het netwerk, vooral tijdens de bietencampagne, van het grootste belang. Als dan het netwerk uitvalt, staan er op korte tijd ettelijke vrachtwagens te wachten aan de poort van onze suikerfabrieken,” zegt Roland Met, IT Infrastructure Manager voor de verschillende afdelingen van Tiense Suikerraffinaderij in België. “Dat betekent dat we zwaar inzetten op redundantie, terwijl ook de performantie van het netwerk van belang is voor de medewerkers.”

Tiense Suikerraffinaderij vervangt regelmatig de netwerkapparatuur, zeker wanneer bepaalde modellen niet langer door Cisco ondersteund worden. De aanschaf wordt telkens geregeld via een RFP, waar Simac ICT Belgium al vaak als winnaar uitgekomen is. “We zijn iedere keer weer gecharmeerd door de uitgebreidheid van de offerte. De sales-afdeling van Simac laat ons altijd kiezen uit een aantal alternatieven en geeft van de verschillende opties telkens de voor- en nadelen weer. Ook de projectaanpak is bijzonder goed,” zegt Roland Met.

Service Level Agreements over de ondersteuning garanderen de 24/24 beschikbaarheid van het netwerk. “Op onze productievestigingen moet Simac binnen de 4 uur aanwezig zijn indien zich een probleem voordoet.” Ook de timing bij de oplevering van de nieuwe switches is van het grootste belang, zegt Roland Met. “In september begint het nieuwe bietenseizoen, daarom moeten grote projecten altijd voor de zomer afgerond worden. Tussen september en januari willen we geen structurele veranderingen meer doorvoeren.”

“We werken al vele jaren voor de verschillende entiteiten van Tiense Suikerraffinaderij,” zegt Johan Diels, director van de Integration business unit van Simac ICT Belgium. “Dankzij onze goede dienstverlening en correcte projectaanpak kunnen we Tiense Suikerraffinaderij op lange termijn ondersteunen.” Naast Integration is ook de afdeling Cabling & Infrastructure van Simac bij Tiense Suikerraffinaderij kind aan huis met de levering van zowel actieve als passieve netwerkcomponenten.


Transport, Industrie