02 juni 2020

Simac ICT België bereikt hoogste partnerniveau bij Schneider Electric

De afdeling Cabling & Infrastructure van Simac ICT België is recent door Schneider Electric herbevestigd als ‘Elite Partner’. Dat is het allerhoogste certificeringsniveau binnen het partnerprogramma van Scheider Electric. Tegelijk werd Simac ook aangesteld als ‘Service Partner’. Simac en Schneider Electric bereiken op die manier een volgend level in hun bestaande lange termijn relatie.

“We zien Elite Partners echt als een verlengstuk van onze eigen organisatie,” zegt Thomas Van Tricht, Partner Account Manager bij Schneider Electric. “Elite Partner is een bedrijf enkel, als het zowel kennis als ervaring heeft op het vlak van onze kennisdomeinen en indien het helemaal autonoom grote projecten kan verkopen en opleveren.”

Schneider Electric is een wereldleider op het vlak van energiemanagement en automatisering. Simac ICT België werkt al vele jaren met Schneider Electric samen, met name rond het APC-productportfolio. De afdeling Cabling & Infrastructure (C&I) is een all-round speler in de markt van datacenters. C&I ontwerpt, plant en implementeert complexe ICT-gerelateerde oplossingen voor netwerkconnectiviteit en IT-infrastructuur. Naast het installeren en onderhouden van complete ICT-omgevingen kan de afdeling ook de hele levenscyclus ervan beheren.

“De afgelopen 15 jaar hebben we heel veel ervaring opgedaan bij het implementeren van de apparatuur van Schneider Electric,” zegt Andy Vanbrabant, Director van C&I. “Zowel wijzelf als onze klanten appreciëren enorm de kwaliteit van hun gamma aan producten. Dat we nu herbevestigd zijn als Elite Partner is een mooie erkenning van onze inspanningen.”

“Een Elite Partner moet zich diverse keren per jaar bijscholen, op commercieel én op technisch vlak,” zegt Thomas Van Tricht. “Simac heeft de laatste jaren bewezen dat zij op vele domeinen kennis hebben, en over voldoende ervaren mensen beschikken om projecten tot een goed einde te brengen. We zijn heel sterk onder de indruk van hun kwaliteit. Als wij soms een tekort aan resources hebben, weten we dat we altijd een beroep kunnen doen op Simac.”

Naast Elite Partner werd Simac nu ook gecertificeerd als ‘Service Partner’. Dat betekent dat de afdeling Cabling & Infrastructure, Schneider Electric apparatuur mag onderhouden en de installed base mag aanspreken als vervangingsmarkt. Op dat vlak ontwikkelt zich een nog intensere samenwerking tussen beide organisaties.

Schneider Elite Partner