Ontsluit de echte waarde van Data Center Infrastructuur Management voor uw bedrijf

Tegenwoordig zijn data de brandstof voor elk bedrijf, en het datacenter is de ultieme bedrijfskritieke enabler voor elk bedrijf. Het succesvol en efficiënt beheren van uw infrastructuur is niet zomaar een doelstelling, het is van vitaal belang voor uw bedrijf.

Om winstgevend en concurrerend te blijven, moeten organisaties ervoor zorgen dat elke resource economisch wordt ingezet en elke asset optimaal wordt benut. Een goede DCIM-suite (Data Centre Infrastructure Management) doet dat: het stelt u in staat om de voortdurend veranderende vraag naar beschikbaarheid, prestaties en efficiëntie in balans te brengen en tegelijkertijd de best mogelijke service tegen de laagste kosten te bieden.

DCIM is echter meer dan alleen een hulpmiddel om het energieverbruik van het datacenter in de gaten te houden. Het nut ervan strekt zich uit tot DCIM als bedrijfsmanagementtool. Inzichten uit DCIM bieden waardevolle input, waardoor bedrijfsprocessen in de hele organisatie efficiënter en kosteneffectiever kunnen worden.

De kloof tussen IT en facility management overbruggen

DCIM biedt inzicht in de verschillende onderdelen van het datacenter, variërend van de beschikbare vloercapaciteit en rackspace tot netwerkbezetting en stroomverbruik. Als gemeenschappelijk instrument voor zowel de IT- als de facilitaire teams helpt het de kloof tussen hen te overbruggen, aangezien zij hetzelfde object vanuit een andere invalshoek bekijken. Het delen van informatie uit één enkele, maar goed gedocumenteerde bron, creëert zo een gemeenschappelijk begrip. Hierdoor kan het datacenter efficiënt en in een geest van samenwerking worden geëxploiteerd. De tijd die beide teams besparen, kan worden geïnvesteerd in activiteiten die het concurrentievoordeel van het bedrijf ondersteunen.

DCIM en rampenpreventie

DCIM is niet alleen een instrument om de IT-kosten te beheersen, maar kan ook anomalieën en ongewone veranderingen in de datacenteromgeving of het verbruik opsporen en rapporteren, en zo potentiële risico's identificeren. Vanuit dat perspectief kan het worden beschouwd als een essentieel onderdeel van het rampenpreventieplan van een bedrijf.

Proactief inzicht in toekomstige behoeften

DCIM geeft inzicht in zowel de IT- als de facilitaire aspecten van het datacenter: de operationele realiteit en ook de toekomstige behoeften. Aangezien het de meting biedt om een routekaart te ontwikkelen voor toekomstige veranderingen in het datacenter, kan DCIM worden beschouwd als het startpunt voor het bijbehorende veranderingsbeheer.

Veel bedrijven ontdekken de voordelen van DCIM-tools, zowel vanuit technisch als vanuit financieel oogpunt. DCIM helpt bedrijven miljoenen te besparen door de efficiëntie van de bestaande apparatuur te verbeteren en de investeringen in nieuwe apparatuur te beperken. Als u de leiding heeft over een datacenter en u denkt er nog niet aan om DCIM als strategisch hulpmiddel in te zetten, overweeg het toch maar. En neem dan contact op met Simac voor begeleiding.


Andy Vanbrabant
Andy Vanbrabant

Andy Vanbrabant is Director of the Cabling & Infrastrcture division at Simac ICT Belgium.

Advies aanvragen
Data Center Infrastructure Management