5 aanbevelingen bij het kiezen van de beste DCIM integratiepartner

Het gebruik van DCIM-tools (Data Center Infrastructure Management) kan aanzienlijke voordelen bieden voor professionals die de complexe IT-activiteiten van vandaag de dag beheren. Met deze oplossingen kunt u het gebruik van uw datacenter bewaken, beheren en controleren en het energieverbruik van alle IT-gerelateerde apparatuur en infrastructuurcomponenten visualiseren.

Voordat een bedrijf besluit DCIM te implementeren, zal de keuze van een softwarepakket waarschijnlijk de hoogste prioriteit krijgen. Het is echter uiterst belangrijk om in gedachten te houden dat de software alleen geen garantie is voor een succesvolle uitrol van DCIM.

Kies de juiste DCIM-partner

Om het meeste uit uw DCIM-software suite te halen, is het essentieel om samen te werken met de juiste partner die u kan bijstaan op verschillende niveaus die verder gaan dan louter de implementatie van uw software oplossing.

Hier zijn mijn aanbevelingen voor bedrijven die een leverancier zoeken om DCIM binnen hun organisatie te implementeren. Selecteer een partner:

- die in staat is DCIM in te passen in een breder strategisch kader. Iemand die begrijpt hoe DCIM uw bedrijf in staat kan stellen beter te presteren door de processen van uw bedrijf van binnen en van buiten te leren kennen.

- die uitgebreide ervaring heeft met het ontwerpen, inrichten, controleren en exploiteren van datacenters. Datacenters zijn een complexe en voortdurend veranderende bedrijfstak, dus u hebt een partner nodig die de uitdagingen, valkuilen en kansen begrijpt.

- die onafhankelijk is van leveranciers, zodat hij niet alleen kan wijzen op de sterke, maar ook op de zwakke punten van een oplossing. Dit zal u helpen het best mogelijke instrument te kiezen, in overeenstemming met de eisen van uw bedrijf.

- die bereid is zich in te zetten voor een langetermijnrelatie, in plaats van een snelle verkoop. Een partner die waarde hecht aan klantgerichte lange termijnrelaties zal eerder de tijd investeren om een volledig DCIM-project vanaf de grond op te bouwen.

- die u een duidelijk stappenplan voor de implementatie kan bieden, dat zowel op uw huidige als toekomstige behoeften afgestemd is. 

De expertise, flexibiliteit en creativiteit van de gekozen partner zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesvol project, aangevuld met zijn nabijheid en vermogen om de bedrijfsprocessen van het bedrijf en de daaruit voortvloeiende DCIM-behoeften volledig te begrijpen.

Bepaal de beste DCIM-strategie

Het aantal DCIM-dienstverleners groeit gestaag, en de markt wordt steeds competitiever. Samen met deze trend is er een groeiende behoefte aan (a) advies over hoe de juiste DCIM-integratiepartner te selecteren, en (b) het bepalen van de beste strategie om DCIM succesvol te implementeren en in te zetten. Om beter te begrijpen hoe DCIM u kan helpen een kosteneffectief datacenter te realiseren en welke stappen u moet nemen voor een succesvolle implementatie, leest u de whitepaper van Simac, die u hiernaast kan downloaden.

 


Andy Vanbrabant
Andy Vanbrabant

Andy Vanbrabant is Director of the Cabling & Infrastrcture division at Simac ICT Belgium.

Advies aanvragen