Volvo-dealers sturen naar hoge beschikbaarheid met Simac en Veeam

UITDAGING

Het maken van back-ups van fysieke servers op tape werd voor Volvo-dealers in België een onbetaalbare zaak, omdat hun gegevens voortdurend toenamen en de aanschaf van extra tapedrives duur was. Naast de schaalbaarheid maakten de dealers zich zorgen over dure hardwareaankopen, het risico van menselijke fouten en traag applicatieherstel. Het proces kon een paar uur tot een dag duren, waardoor hun vermogen om toegang te krijgen tot het levensbloed van hun bedrijf, het dealer management systeem, in gevaar kwam.

OPLOSSING

Door Veeam Backup & Replication te gebruiken, nam Simac ICT België de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de IT van Volvo-dealers om ter plaatse back-ups te maken van de VM's van elke dealer op locatie naar Synology NAS. Back-upkopieën worden naar NetApp FAS in de privécloud van Simac gestuurd. Als het noodlot toeslaat bij een dealer, kan Simac nu snel alle VM's direct vanuit de back-ups in de cloud herstellen.

RESULTATEN

  • Betrouwbare, zorgeloze offsite back-up

Wanneer Volvo-dealers voorheen een back-up van hun fysieke servers op tape zetten, maakten ze zich zorgen over een langdurig applicatieherstel waardoor ze geen toegang meer hadden tot hun dealerbeheersysteem. Simac heeft de verantwoordelijkheid voor back-up en herstel voor de dealers op zich genomen en gebruikt Veeam Backup & Replication om de on-premise VM's van elke dealer ter plaatse te klonen. Back-upkopieën worden naar de private cloud van Simac gestuurd.

  • Schaalbaar, toekomstbestendig gegevensherstel

Veeam Backup & Replication biedt schaalbaarheid op ondernemingsniveau voor bedrijven van elke omvang. Hoe groot de dataset van een dealer ook wordt, Veeam en Simac kunnen snel back-ups maken en herstellen van hele VM's, bestanden van besturingssystemen en afzonderlijke items.

  • Hoge beschikbaarheid van het beheersysteem van de dealer

Volvo-dealers vertrouwen op Veeam en Simac voor een hoge beschikbaarheid van de belangrijkste applicaties, zodat zij zich kunnen richten op hun belangrijkste prioriteiten: het verkopen van auto's en het zorgen voor klanten.

"Veeam was de enige oplossing waarop we vertrouwden om onze gegevens binnen vier uur te herstellen. Nu hebben dealers gemoedsrust in de wetenschap dat hun back-ups off-site staan en direct beschikbaar zijn voor snelle herinvoering in ons systeem. Ze hebben hun risico op gegevensverlies sterk geminimaliseerd omdat ze erop kunnen vertrouwen dat Simac en Veeam hen snel weer aan de praat krijgen. ”

Marc Scheir - IT Project Manager, Volvo Car BeLux
Advies nodig bij het vinden van de beste backup?
Backup
Neem nu contact voor een grondige analyse van uw backup noden.