Simac verbetert klanttevredenheid en bedrijfsvoering met SimpliVity

UITDAGING

Het oude datacenter van Simac - een mix van HP-servers en NetApp-storagesystemen - was te duur en te complex geworden om te beheren en op te schalen. Het bedienen van klanten en het oplossen van problemen was een tijdrovende en resource-intensieve aangelegenheid waarbij veel verschillende, low-level administratieve interfaces betrokken waren. Simac was van plan zijn IT-activiteiten te verplaatsen naar een co-locatie faciliteit om zijn groeiende bedrijf te ondersteunen. Steven De Prins, Cross Domain Architect bij Simac, besloot dat de tijd rijp was voor een technologische reboot en koos voor de hypergeconvergeerde infrastructuur van SimpliVity als platform voor de IT-architectuur van de volgende generatie van het bedrijf.

OPLOSSING

Simac implementeerde twee 2U SimpliVity nodes in zijn nieuwe co-locatievoorziening en verving daarmee bijna een heel rack aan oude apparatuur. Als gevolg hiervan zorgt een redundante configuratie voor continue beschikbaarheid in het geval van hardwarestoringen. Een derde SimpliVity-node in het datacenter van het bedrijf ondersteunt ontwikkelings-, test- en noodherstelfuncties.

RESULTATEN

  • Vereenvoudigde operaties en flexibele diensten

De SimpliVity-oplossing vereenvoudigt de werkzaamheden en verbetert de flexibiliteit van de service. IT-generalisten in de Remote Monitoring-sector kunnen klanten snel en eenvoudig provisioneren, zonder de IT van het bedrijf erbij te betrekken. Servicebeheerders kunnen nu VM's klonen, verplaatsen, back-uppen en herstellen in twee of drie klikken.

  • Verbeterde prestaties en beschikbaarheid van toepassingen

Het platform voert hardwareondersteunde inline deduplicatie, compressie en optimalisatie uit op al zijn gegevens, terwijl opslagcapaciteit wordt behouden en systeembronnen vrijkomen voor bedrijfskritische toepassingen.

  • Efficiënte gegevensopslag

Resource-intensieve bewerkingen zoals databasequery's zijn twee tot drie keer sneller met SimpliVity, en de data-efficiëntie is een grote verbetering voor Simac. Ze kunnen zelfs meer dan 50 TB aan logische gegevens opslaan met slechts 1,2 TB schijfruimte. En de klant kan in luttele seconden back-ups maken van enorme VM's en deze herstellen zonder de applicatieprestaties te beïnvloeden.

"SimpliVity lost onze uitdagingen op het gebied van applicatieprestaties en systeembeheer op. Het product helpt ons de klanttevredenheid te verbeteren en tegelijkertijd operationele kosten en complexiteit te elimineren."

Steven De Prins - Cross-domain architect