Simac rolt Microsoft Office 365 uit in Tervuren

UITDAGING

Tervuren is een rustige, groene en moderne stad met meer dan 22.000 inwoners en 350 werknemers. Om de goede werking van elke gemeentelijke dienst te garanderen, beheert Tervuren 72 actieve IT-toepassingen, van de boekhouding tot de camerabewaking en de ticketverkoop voor het cultureel centrum. De continue beschikbaarheid van e-mail speelt een sleutelrol in de communicatie tussen deze diensten, maar de eigen e-mailserver van Tervuren kon de toenemende vraag van de medewerkers maar moeilijk aan.

OPLOSSING

Om de bedrijfscontinuïteit en -veiligheid te garanderen, besloot Tervuren over te stappen op de cloud, en meer bepaald op Microsoft Office 365. Simac ICT België bepaalde samen met de klant de scope van het project, plande en implementeerde de oplossing en zorgde voor de nodige nazorg.

RESULTATEN

  • Eenvoudig e-mailbeheer

Sinds de implementatie van Office 365 hebben gemeentemedewerkers altijd en overal toegang tot hun e-mail. De gemakkelijke integratie van deze e-mailoplossing met hun smartphones wordt bijzonder goed onthaald, aangezien het vroeger bijna onmogelijk was om de twee te synchroniseren.

  • Veilige gegevensopslag

Microsoft beheert de e-mailgegevens van de werknemers van Tervuren op een veilige manier in de cloud. De cel Informatiebeveiliging van de gemeente heeft zelfs een risicoanalyse gemaakt van de oplossing en ze hebben het extra vertrouwen te weten dat Microsoft hun gegevens opslaat in de Europese Unie, volgens de strengste normen.

  • Persoonlijke begeleiding door Simac consultants

De medewerkers van Tervuren zijn zeer te spreken over de snelle en professionele aanpak van Simac, maar zijn nog meer onder de indruk van het persoonlijke contact dat zij met de Simac-consultants hebben. Dit heeft geleid tot een zeer prettige, productieve en efficiënte samenwerking, mede geholpen door de nabijheid van de Simac kantoren in Kortenberg.

"Het beheer van onze e-mailomgeving is met Office 365 een fluitje van een cent geworden. De Microsoft-toepassing is altijd beschikbaar en in orde, zonder dat ons team nog onderhoud moet plegen. Microsoft beheert onze gegevens ook op een manier die meer veiligheid biedt dan we ooit zelf zouden kunnen hopen te garanderen.”

Hedwig Daineffe - ICT Manager, Tervuren