references_page_title

Hyperconvergentie biedt IDEWE optimale gebruikerservaring

Gezondheid en welzijn van medewerkers bij haar klanten, daar draait het om bij IDEWE. Tegenwoordig ondergaat zelfs een door en door warme en menselijke activiteit als deze een digitale transformatie. IDEWE biedt steeds meer digitale tools aan om zijn klanten te ondersteunen. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop de IT-afdeling werkt. Daarom besloot IDEWE onlangs om nu al aan de toekomst te beginnen door te investeren in HyperConverged Infrastructure (HCI).

HCI was al overwogen toen de IT-omgeving van IDEWE een technologische opfrisbeurt onderging, maar de echte voordelen van HCI konden pas worden bereikt als er voldoende standaardisatie had plaatsgevonden. In 2019 was dit eindelijk het geval, en raadpleegde IDEWE de markt voor de juiste HCI-oplossing.

Om te beslissen welke oplossingen het best bij IDEWE passen, organiseerde Simac een reeks workshops met de systeemingenieurs van IDEWE, waarbij de verschillende HCI-systemen die op de markt beschikbaar zijn, met elkaar werden vergeleken. "Deze workshops waren verhelderend", zegt David Vanneck, Manager ICT Infrastructuur en Services bij Groep IDEWE. "Simac heeft een goed inzicht in de sterktes en zwaktes van alle beschikbare oplossingen. Ze hebben uitgebreide expertise in het portfolio dat ze aanbieden en beschikken over hands-on ervaring. Uit deze workshops werd heel duidelijk dat ze deze technologie en de mogelijkheden ervan goed beheersen."

Uiteindelijk viel de keuze op NetApp HCI. Een aantal factoren heeft bijgedragen aan die beslissing, zoals de onafhankelijkheid tussen storage en compute, zodat ze afzonderlijk kunnen schalen, en de perfecte integratie met de bestaande NetApp-omgeving.

De migratie werd in de zomer van 2019 voorbereid, waarbij de ontwikkel- en testomgeving als eerste werden gemigreerd. De productieomgeving werd geleidelijk en met minimale verstoring gemigreerd in september en oktober. De migratie verliep zeer soepel, mede dankzij de gedegen voorbereiding door Simac.

IDEWE is zeer positief over de samenwerking met Simac. "Hun projectmanagement is altijd uitstekend. Ze hebben ook veel ervaring met de talrijke onderdelen van onze infrastructuur, waardoor ze snel oplossingen kunnen voorstellen." Vanneck prijst de flexibiliteit van de IT-dienstverlener. "Als er wijzigingen nodig zijn, gaan ze daar vlot mee om. Ik kan u verzekeren dat dit niet bij alle dienstverleners het geval is. Het zijn dit soort aspecten die voor ons een meerwaarde creëren."