ALD Automotive schakelt versnelling hoger

UITDAGING

ALD Automotive, dat klanttevredenheid centraal stelt in zijn strategie, voorziet wagenparkbeheerders en bestuurders van innovatieve tools en diensten om hun dagelijkse werkzaamheden te vereenvoudigen en nieuwe uitdagingen snel op te lossen. ALD Automotive was specifiek op zoek naar een geïntegreerd systeem dat gemakkelijk te beheren was, zodat de IT-infrastructuurafdeling het hele systeem als één enkele oplossing kon beheren en zo de IT-werklast kon verlichten.

Aangezien de IT-afdeling altijd Veeam heeft gebruikt als de master management console, moest het nieuwe systeem specifiek robuuste ondersteuning bieden voor het beheer van gegevensback-ups en noodherstel via de bestaande Veeam-implementatie.

OPLOSSING

NetApp was in staat een oplossing te bieden die aan alle behoeften van het bedrijf voldeed. ALD Automotive wendde zich vervolgens tot NetApp-partner Simac ICT België voor de implementatie van een mini FlexPod-oplossing bestaande uit een Cisco mini UCS-component en NetApp-storage. Simac leverde alle componenten op de locatie van ALD Automotive, maar ALD Automotive koos voor zelfsturing bij de installatie van het systeem. Simac heeft vervolgens samen met ALD Automotive een laatste validatie uitgevoerd alvorens de productieomgeving vrij te geven op dit nieuw geïnstalleerde platform.

RESULTATEN

  • Flexibele, schaalbare oplossing

De mini-FlexPod-oplossing is flexibel, schaalbaar, stabiel en toekomstbestendig, met meer dan voldoende capaciteit om nieuwe initiatieven of pieken in de werklast op te vangen. Dankzij een grote verbetering in de datadichtheid, zowel op het gebied van computing als opslag, is ALD Automotive nu in staat om de volledige infrastructuurstack in één rack te plaatsen, wat zowel grote kostenbesparingen als eenvoudige migratie mogelijk maakt.

  • Perfecte integratie met Veeam

Door middel van plugins en API's integreert NetApp perfect met Veeam en maakt het de gezamenlijke belofte 'Better Together' waar. Door de perfecte integratie tussen NetApp en Veaam is ALD Automotive nu in staat om hun disaster recovery site in-sync te houden. Wanneer zij besluiten een DR test uit te voeren, is de laatste data altijd beschikbaar op de DR site.

  • Hogere prestaties en snellere resultaten

ALD Automotive beschikt nu over een stabiele infrastructuur voor back-up en disaster recovery, waardoor de IT-afdeling erop kan vertrouwen dat gegevens altijd veilig zijn, mocht zich onverhoopt een ramp voordoen. Bovendien zijn de prestaties van de Business Intelligence- en Oracle-activiteiten van ALD Automotive merkbaar verbeterd, waardoor het bedrijf sneller resultaten kan leveren. Ook de algehele veerkracht van het systeem is sterk verbeterd.

"De FlexPod-whitepaper, die door NetApp en Cisco is gemaakt, was gewoonweg perfect en stelde ons in staat om ons vertrouwd te maken met de nieuwe infrastructuur en deze zelf in gebruik te nemen. ”

Cédric Ghiot - ICT Infrastructuur Expert, ALD Automotive