29 september 2022

Simac sponsort UCI Cyclo-cross World Cup

De komende twee veldritseizoenen is Simac Official Partner van de UCI Cyclo-cross World Cup. Het initiatief van dit sponsorcontract komt vanuit de Belgische poot van het internationale IT-bedrijf. Zij willen nadrukkelijk werken aan vergroting van hun naamsbekendheid. Gezien het internationale karakter van de UCI Cyclo-cross World Cup zullen de Simac-bedrijven in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Tsjechië ook profiteren van deze sponsordeal.

Sponsoring wielerwedstrijden

Simac is geen onbekende in de wielerwereld. Het IT-bedrijf is hoofdsponsor en naamgever van de Simac Ladies Tour, de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal wordt gesponsord en al meer dan tien jaar is Simac hoofdsponsor van de Simac Omloop der Kempen. Ervaring met cyclo-cross werd opgedaan door drie keer als hoofdsponsor op te treden van het Europees Kampioenschap.

“Met name de positieve ervaringen met het EK cyclo-cross hebben geleid tot onze sponsoring van de UCI Cyclo-cross World Cup. We zochten naar een manier om onze naamsbekendheid in België verder te vergroten. Vele jaren hebben we enigszins onder de radar geopereerd, nu is het tijd om ons gezicht vaker te laten zien. We zijn ervan overtuigd dat we door deze sponsordeal daar zeker in zullen slagen. En bijkomend voordeel is dat onze internationale zusterbedrijven mee profiteren.”

Patrick Bontinckx - CEO Simac ICT Belgium

Voor een goed advies voor deze keuze werd er beroep gedaan op het professionele sportmarketingbureau RJ Sports Marketing. Zij staan ook in voor een goede opvolging van deze sponsordeal.

Kwaliteitsmerk

De UCI Cyclo-cross World Cup wordt georganiseerd door Flanders Classics. Chris Mannaerts, coördinator cyclo-Cross bij Flanders Classics: “We zijn verheugd Simac als één van onze officiële partners te verwelkomen. Dit gerenommeerde IT-bedrijf past uitstekend in ons portfolio van kwaliteitsmerken. Dat Simac geen onbekende is in de wielersport, toont dat zij net als ons een hart voor het veldrijden hebben. Wij kijken er dan ook enorm naar uit om de handen in elkaar te slaan.”

Veertien wedstrijden

De UCI Cyclo-cross World Cup start op zondag 9 oktober met een wedstrijd in het Amerikaanse Waterloo. De laatste wedstrijd is op 29 januari in het Franse Besançon. In totaal worden veertien wedstrijden verreden in acht landen (Verenigde Staten, België, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Spanje en Tsjechië).

Advies nodig bij het vinden van de beste oplossing voor uw bedrijf?
Wij helpen u graag verder!
Chris Mannaerts (links) en Patrick Bontinckx