26 februari 2024

Simac IoTech & PDi Digital: dankzij strategische alliantie futureproof de toekomst in

De toekomst van digital asset tracking is hier en nu. Nieuwe allianties zijn op til, en ze zullen de betekenis van wereldwijde connectiviteit voorgoed veranderen. Lees het succesverhaal van het partnership tussen Simac IoTech, leider in IoTech & Industrie 4.0 en PDi Digital, een pionier op het gebied van digitale disruptie. Het begin van een synergetische samenwerking die productieprocessen transformeert en de grenzen van digitalisering in belangrijke industrieën verlegt.

Simac IoTech heeft alle expertise in huis om productieprocessen zichtbaar te maken, elektronica te integreren en beproefde industriële oplossingen op de specifieke behoeften van bedrijven af te stemmen. Een uitgebreide analyse van zowel commerciële als operationele vereisten is daarbij prioriteit. Ondertussen introduceert PDi Digital zijn revolutionaire sepioo® IoT SaaS platform, digitale displays met een ultralaag energieverbruik. De ultieme manier voor klanten en partners om hun digitale potentieel te maximaliseren en ongekende procesefficiëntie te bereiken.

Samen zijn Simac IoTech en PDi Digital klaar om ongeëvenaarde oplossingen aan te bieden: perfect geïntegreerd en ontwikkeld met IoTech in gedachten. Ze stimuleren innovatie en digitale disruptie, voor een meer verbonden en duurzame wereld.

Lokalisatie van assets in industrie & luchtvaart

De samenwerking tussen Simac Io Tech en PDi Digital is een belangrijke stap voorwaarts in de digitale transformatie van een van onze klanten in de luchtvaartindustrie. De nadruk ligt er vooral op de essentiële behoefte aan identificatie en sublokalisatie van bedrijfsmiddelen.

Dave Engel, Senior Industry 4.0 & IoT Specialist bij Simac: "Onze expertise met de integratie van geavanceerde PDi Digital oplossingen sluit naadloos aan op de projectvereisten van onze klant. De waarde van de assets wordt hierbij verhoogd door middel van innovatieve labelingtechnologieën."

Kiezen voor PDi in plaats van de alternatieven op de markt betekent prioriteit geven aan gegevensveiligheid, met een duidelijke voorkeur voor hoogwaardige en innovatieve producten die een hoge mate van betrouwbaarheid en extreme veiligheid bieden. Deze samenwerking is van groot belang voor het verder finetunen van de producten en de roadmap van PDi, op basis van de inzichten van Simac. Daarbij vertalen we specifieke vereisten naar ontwikkelingstrajecten die de productfunctionaliteit verbeteren.

De samenwerking tussen Simac IoTech en PDi Digital is niet alleen een stap vooruit in asset management, maar ook een sprong naar de toekomst van interactieve en intelligente tracking- & informatieoplossingen binnen de luchtvaartindustrie.

Christoph Zoller van PDi Digital: "De digitale IoT displays zijn verre van gewone schaplabels; ze zijn het product van baanbrekende innovatie en communiceren met het Quuppa-systeem, waardoor naadloze integratie en functionaliteit mogelijk zijn."

De digitale displays hebben een drievoudig doel:

  • Uitgebreide informatie geven op een beeldscherm
  • Submeterlokalisatie, mogelijk gemaakt door de Quuppa-technologie voor nauwkeurige tracering – op of in een pakket, of bevestigd aan vliegtuigonderdelen
  • Interactiviteit met programmeerbare drukknoppen

Niet alleen krijgt het personeel via het scherm informatie door, maar pakketten of onderdelen kunnen automatisch hun locatie melden en teamleden informatie terugsturen naar het systeem. Zo worden deze digitale displays een essentieel onderdeel van de SMART-technologie binnen de luchtvaartsector.

Samen innoveren voor strategische technologie-integratie

Deze integratie van technologie is veel meer dan een louter commercieel partnerschap. Zoals Christoph Zoller van PDi het zegt: "We waarderen de grondige marktkennis van Simac Io Tech. Die is echt cruciaal om hoge innovatieniveaus aan te houden en ook voor de ontwikkeling van producten die precies aan de behoeften van de markt kunnen voldoen."

De huidige implementatie van PDi's slimme elektronische displays (sepioo®) in verschillende formaten is een belangrijke stap voorwaarts en belooft verbeterde traceermogelijkheden voor binnentoepassingen en binnenkort zelfs ook buiten. Naast de digitale displays omvat sepioo® ook een cloud-based SaaS platform, waar alle informatie wordt verwerkt. Het toont de kracht van gezamenlijke expertise om de grenzen van digitale oplossingen in de luchtvaartsector te verleggen. Het traceren van bedrijfsmiddelen wordt er alleen maar efficiënter, interactiever en intelligenter van.

De toekomst van digitale synergieën in asset tracking

De toekomst van deze baanbrekende technologie en de gemeenschappelijke projecten beloven een aanzienlijke vooruitgang. Het stappenplan voor slimme elektronische displays is in ontwikkeling, waarbij PDi Digital actief GPS- en NB-IoT-technologieën integreert. Dankzij deze innovatie kunnen de digitale displays de wereld rondreizen met behoud van connectiviteit, wat weer nieuwe mogelijkheden opent om assets te volgen. Het partnerschap tussen Simac IoTech en PDi Digital kreeg nog uitbreiding door de samenwerking met Quuppa. Meer is er niet nodig om diepgaande innovatie te stimuleren en in te spelen op de behoeften van de industrie die Simac IoTech maar al te goed begrijpt.

De oplossing die centraal staat in deze samenwerking is sepioo® van PDi Digital, een cloud-based SaaS platform in combinatie met slimme elektronische displays, die Simac IoTech distribueert naar zijn klanten. Dit is niet gewoon een test, het is een volledige uitrol – het project is duidelijk al voorbij de proeffase ontwikkeld. PDi Digital, dat niet rechtstreeks aan eindklanten levert, verbindt zich uitsluitend via partnerschappen aan projecten. In dit type van samenwerkingsmodel worden de sterke punten van elke partner benut om effectief aan de behoeften van de klant te voldoen. Die strategische aanpak benadrukt het streven om bedrijven te helpen met slimme, onderling verbonden technologische oplossingen die zowel innovatief zijn als inspelen op de dynamische eisen van de sector.

Ben jij klaar voor de asset localization revolutie?