05 juni 2023

Simac investeert in sustainability

Sustainability is een thema dat vandaag ook in de bedrijfswereld niet meer weg te denken is. En dat is maar goed ook! Want uiteraard willen we met z’n allen nog lang van onze natuur genieten en liefst nog een mooie en gezondewereld nalaten voor iedereen die na ons komt. Simac vindt het dan ook een topprioriteit om zelf ecologisch en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. 

nieuw kantoor Simac België

Een nieuw BEN-begin

In 2021 startten we met de bouw van ons nieuw hoofdkwartier in Heverlee. Vandaag zijn we trots op de hoogstaande technologie van ons kantoor maar vooral ook heel fier dat we een BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal) hebben gerealiseerd. 

Let it rain

In België kunnen we meestal niet klagen over de hoeveelheid regen die er valt en dat is natuurlijk een niet te onderschatten bron van herbruikbaarwater. Een grote regenput verzamelt al dit hemelwater van het dak van ons gebouw. Eén van de grootverbruikers van water in een bedrijfsgebouw, zijn de toiletten en het is uiteraard daar dat Simac het verzamelde herbruikbaar water inzet. Daarnaast zijn er ook twee dienstkranen aangesloten op de regenwaterput. Het overige hemelwater vloeit terug naar de nieuwe gracht in de groenzone.  De half verdiepte parking onder het gebouw is voorzien van waterdoorlatende verharding, waardoor de regen die daar terecht komt, vertraagd infiltreert en een zo optimaal mogelijk effect heeft op het grondwaterniveau. 

Van fiets tot elektrische wagen

Bij een ecologisch gebouw, horen ook groene mobiliteitsvoorzieningen. Bij Simac moedigen we de fiets als alternatief vervoersmiddel sterk aan en daarom zorgden we voor de nodige praktische voorzieningen. Naast een fietsenstalling en parkings met aansluitingen voor elektrische fietsen, zorgden we voor comfortabeledouches. Ook ons wagenpark zal volledig omschakelen van fossiele brandstof naar groene elektriciteit. Op dit moment hebben we reeds 24 laadpalen voorzien, maar dit aantal kan nog uitgebreid worden. 

Plaats voor een hotel

Bij de bouw van ons hoofdkwartier wilden we zo weinig mogelijk impact hebben op de aanwezige biodiversiteit. Daarom zorgden we ervoor dat de parking niet naast maar onder het gebouw kwam te liggen en plantten we een hele groene zone aan. De kers op de taart is de integratie van een bijenhotel.

Voor het reduceren van onze elektriciteit en het zo optimaal mogelijk gebruik maken van de natuurlijkewarmte en koude, maken we gebruik van de laatste technologieën. Daarover vertel ik je graag meer in onze volgende blog ‘Simac investeert in technologie’.  

Zin om bij ons aan de slag te gaan?  
Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures en hopelijk tot snel,

Patrick Bontinckx
CEO Simac ICT België
 

Advies nodig bij het vinden van de beste oplossing voor uw bedrijf?
Wij helpen u graag verder!
Chris Mannaerts (links) en Patrick Bontinckx