01 maart 2021

Simac ICT Belgium verzorgt netwerk- en beveiliging voor BluePoint

Simac ICT Belgium wordt tot begin 2024 verantwoordelijk voor de vernieuwing, het onderhoud en de proactieve monitoring van de netwerk- en beveiligingsinfrastructuur van BluePoint. Het gaat om drie bedrijvencentra van technologiefederatie Agoria in Brussel, Antwerpen en Luik. Met het contract is een bedrag van meer dan 1 miljoen euro gemoeid. Dat Simac end-to-end oplossingen biedt, was hierbij van doorslaggevend belang.

Simac, één van de bijna tweeduizend lidbedrijven van Agoria, zorgt bij BluePoint zowel voor de vernieuwing van de bekabeling, als voor de vernieuwing van de volledige netwerk- en beveiligingsinfrastructuur. Daarbij wordt Cisco gebruikt voor de core switches in het datacenter, Cisco Meraki voor de access points en Fortinet als firewall.

BluePoint is het merk waaronder Agoria business- en events centers beheert. Ook de meer dan 200 medewerkers van Agoria gebruiken de ruimtes voor virtuele en live evenementen, vergaderzalen met cateringdienst en coworking spaces.

“Ons netwerk en onze beveiliging waren dringend aan een opfrissingsbeurt nodig,” zegt Christian Dekeyser, Director Operations bij Agoria. “Onze oude infrastructuur was niet performant genoeg meer voor de huidige noden. Technologie staat centraal voor de bezoekers van onze business en event centra. Ze willen plug-and-play toptechnologie. Netwerken en beveiliging vormen daar belangrijke componenten van. Uiteraard vraagt ook Agoria zelf de modernste technologie. Twee jaar geleden tekende Agoria een IT-architectuur voor de toekomst uit. Een van die punten daarin is dat we helemaal richting cloud gaan. Daarvoor heb je uiteraard een krachtig netwerk nodig.”

Voor Agoria waren er vier belangrijke criteria bij het toekennen van het contract: naast performantie van het netwerk, wilde Agoria ook een logisch geheel zien in wat de leveranciers aanboden. “De oplossing moest ook toekomstbestendig zijn,” zegt Christian Dekeyser. “Een netwerk bouw je toch om 7 à 10 jaar mee te kunnen. We wilden dus een oplossing die schaalbaar is.” En uiteraard speelde de prijs van het geheel ook een rol.

Tussen diverse aanbieders werd uiteindelijk Simac gekozen als nieuwe partner voor BluePoint. “We hadden al tijdens de offertefase een goed gevoel bij Simac,” zegt Christian Dekeyser. “Ze stelden de juiste vragen, waardoor we snel overtuigd raakten van hun kennis van netwerken en beveiliging. Dat bleek ook uit de goed uitgewerkte offerte. Hun competentie kwam duidelijk naar voren.”

Dat Simac vanuit zijn verschillende divisies een end-to-end oplossing kan aanbieden, was eveneens een bonus voor BluePoint. Cabling & Infrastructure zorgde voor de bekabeling, Business Management Solutions biedt de pro-actieve monitoring, en Integration implementeerde de netwerk- en security infrastructuur, en trok ook de kar bij dit contract. “Voor ons was het heel belangrijk dat één partij voor het geheel verantwoordelijk is,” zegt Christian Dekeyser. BluePoint was ook gecharmeerd door de goede relatie van Simac met merken als Cisco, Meraki en Fortinet. “Simac maakte daar een goede, logische keuze en hield consequent vast aan deze merken.”

De implementatie verliep perfect en de snelheid van het netwerk is exponentieel toegenomen, al geeft Christian Dekeyser toe dat de echte test nog moet komen: momenteel zijn er geen events waar honderden deelnemers tegelijk netwerktoegang willen, en ook in de kantoren is het momenteel nog steeds bijzonder rustig. “De huurders die al aanwezig waren, zijn heel opgetogen over hoe het netwerk opgezet werd.” Tijdens het project werd BluePoint ook bijgestaan door een externe projectmanager.

BluePoint is zeer te spreken over de samenwerking met Simac. “Simac werkt op een zeer professionele manier en komt zijn beloftes na,” zegt Christian Dekeyser. “De oplevering gebeurde binnen de afgesproken tijd. Dat was uiteraard makkelijk, aangezien Corona ervoor zorgde dat er geen events waren en ook weinig huurders. Maar hoe dan ook, de mensen van Simac hebben behoorlijk wat indruk gemaakt op ons.”

“Omwille van de lockdown in het voorjaar van 2020, zijn al onze eerste contacten met Agoria online verlopen,” zegt Thomas Vandeput, accountmanager bij Simac. “We zijn dan ook bijzonder tevreden dat we ondanks dat gebrek aan dicht persoonlijk contact, Agoria hebben kunnen overtuigen van onze expertise.”

“Agoria is een nieuwe klant voor Simac,” zegt Patrick Bontinckx, CEO van Simac ICT Belgium. “Dat we het haalden tegen stevige concurrentie bevestigt opnieuw de sterkte van onze organisatie. Onze brede portfolio aan diensten zorgt voor de end-to-end oplossingen waar steeds meer bedrijven behoefte aan hebben. Drie afdelingen van Simac hebben in de spirit van Teamnology heel nauw met elkaar samengewerkt om dit project succesvol te maken.”

Left to right: Christian Dekeyser, Director Operations Agoria, Patrick Bontinckx, CEO Simac ICT Belgium, Thomas Vandeput, Account manager Simac ICT Belgium.