25 maart 2024

Eenvoudig assets traceren in industriële productie

Industriebedrijven werken vaak met heel wat waardevolle hulpmiddelen, zoals containers, trailers, boxen, apparatuur en dolly's. Meestal ontbreekt het echter aan data over die non-powered assets: waar ze zich bevinden, hoe ze worden gebruikt of zelfs hoe ze beter kunnen worden ingezet.

Simac IoTech biedt de oplossing met Sensolus technologie.

Door assets via het internet te connecteren, krijg je inzicht in hun precieze locaties, breng je inefficiënte processen in kaart en bereik je volledige transparantie in interacties met aannemers of klanten. De verzamelde gegevens raadpleeg je op ons krachtige analyseplatform. Onze trackers op batterij zijn eenvoudig te installeren en werken vijf jaar lang wereldwijd en zonder dat er infrastructuur aan te pas komt. Deze schaalbaarheid zorgt voor een moeiteloze overgang van een bescheiden pilootproject naar een volledige implementatie.

Handmatig RTP’s tracken, een uitdaging

Retourverpakkingen of RTP’s (Returnable Transport Packaging), voor het vervoer van onafgewerkte producten tussen verschillende productielocaties, worden vaak handmatig of helemaal niet getraceerd. Dat leidt tot onderbrekingen in de productie en vertragingen in het transport. Andere uitdagingen zijn onder meer:

  • Minimaal of geen inzicht in logistieke bewegingen
  • Arbeidsintensieve en tijdrovende zoekacties met gevolgen voor de planning van lopende projecten
  • Onverwachte voorraadtekorten
  • De nadelen van handmatige procedures die vatbaar zijn voor menselijke fouten

Door de tracking van RTP's te digitaliseren, kunnen bedrijven hun activiteiten beter stroomlijnen, kosten verlagen en de naleving van wet- en regelgeving verbeteren.

Get connected, create business value

Simac IoTech stimuleert je groei in samenwerking met Sensolus. Denk daarbij aan actieve ondersteuning bij het genereren van direct value en de benodigde data en bruikbare inzichten die de dagelijkse taken van elke deelnemer in je ecosysteem verlichten. Wij maken een digital twin van je belangrijkste assets, inclusief boxen en containers, rolcontainers, pallets en andere RTP's.

Je supply chain transformeren? We helpen graag

Samen met Sensolus zorgen we voor een revolutie in de manier waarop industriële fabrikanten werken. Return on investment na implementatie:

  • 30% kostenbesparing op asset management
  • 80% minder verloren assets
  • 90% minder foutieve pick-ups
  • 500+ uur besparing op handmatige voorraadtelling per jaar

“Het is niet alleen nauwkeurig, snel te implementeren en energiebesparend, het werkt ook uitstekend! De logistieke dataflow is aanzienlijk toegenomen en biedt meer zichtbaarheid voor de dagelijkse bedrijfsvoering.” – een klant in de luchtvaart

 

Samenwerken? Neem contact op met Sales.IOTECH@simac.be| +32 2 755 15 72