25 september 2019

Alken-Maes kiest Simac ICT Belgium als strategisch ICT-partner voor diverse domeinen

Alken-Maes is een dochteronderneming van Heineken N.V., en is de tweede grootste brouwer van België. Het bedrijf bestaat uit drie afzonderlijke brouwerijen, een mouterij en een cidrerie. Het bedrijf telt diverse activiteiten, van brouwen en bottelen tot het beheren van de eigen groothandel. Al deze activiteiten worden continu ondersteund door de eigen IT-afdeling. Geen makkelijke taak. Daarom laat het bedrijf zich op IT-vlak bijstaan door Simac ICT Belgium.

End-to-end IT Service

Simac ICT Belgium werkt al sinds eind 2016 samen met Alken-Maes. De IT-dienstenleverancier verzorgt bij Alken-Maes een  ‘end-to-end’ IT-service die alle digitale oplossingen omvat die Simac te bieden heeft, van systeemintegratie over bekabeling tot professional services.

Nu de lat voor informatiebeveiliging steeds hoger ligt, was Alken-Maes op zoek naar een ervaren partner die een belangrijke rol kon spelen bij het beveiligen van hun infrastructuur.

“Alken-Maes zocht een innovatief, schaalbaar en duidelijk contract met een leverancier. Simac bood aan om onze volledige Cisco en Fortinet infrastructuur over te nemen via een breed gamma een diensten, beheer en ondersteuning,” zegt  Matthijs Quak, IT Manager bij Alken-Maes. “We kozen Simac omdat ze een goed alternatief vormden voor onze vorige leverancier, met meer toegevoegde waarde, expertise en proactieve ondersteuning. Hun kennis van Cisco en Fortinet sloot perfect aan op de standaarden die Heineken eist. Dat was zeker een extra bonus.”

Eén adres

Dienstverlening rond integratie was het eerste domein waarop Simac zijn kwaliteiten bewees. Simac is intussen de vertrouwde raadgever geworden op het vlak van netwerken en beveiliging, dankzij hun expertise op vlak van Cisco en Fortinet infrastructuur. Als Cisco Gold Partner zet Simac regelmatig vergaderingen op met de klant om het bedrijf te adviseren over virtualisatie, opslag, hyperconvergentie en algemene strategie voor de korte, middellang en lange termijn. De meest recente opdracht in die zin sloeg op het opzetten van een volledig overzicht van alle Cisco netwerkapparatuur, inclusief ondersteuning.

Ten tweede vroeg Alken-Maes Simac om hen te helpen met het vinden en leveren van de juiste IT-competenties om de IT-afdeling te steunen. Sindsdien heeft de Professional Services afdeling van Simac ICT Belgium diverse medewerkers aangebracht voor de IT service desk van Alken-Maes die alle afdelingen op 365x7x24 basis bedient. Momenteel worden gesprekken gevoerd om de volledige staffing van de service desk via Professional Services te laten beheren.

Tot slot verzorgt de Cabling & Infrastructure afdeling van Simac de strategische bekabeling van alle sites van Alken-Maes. De nieuwe glasvezelverbindingen bezorgen Alken-Maes meteen een waterdichte beveiliging van de hele infrastructuur.

“De samenwerking met Alken-Maes op dit veelzijdig project is een perfecte voorbeeld van de veelheid aan IT-diensten die we bieden,” zegt Christophe Lonnoy, Business Development Manager bij Simac. “Dit project toont ook aan hoe we onze knowhow kunnen combineren met een breed gamma aan software- en hardware oplossingen.” Bedrijven vinden bij Simac op één adres niet alleen 45 jaar ervaring, maar ook een breed spectrum aan diensten:  Integration, Cabling and Infrastructure, Professional Services, én Business Management Solutions. De drie eerstgenoemden werken in perfecte synergie samen bij Alken-Maes.

 

Perfecte all-round partner

Voor Mark Hens, ICT Operations Manager bij Alken-Maes,  is Simac de perfecte allround partner: “We kozen voor Simac omwille van hun professionalisme, hun open communicatie en support, een duidelijke strategie en transparante contracten en prijzen.” Deze positieve dynamiek tussen de twee partners komt perfect tot uiting in deze strategische samenwerking.

“Simac biedt een hoge mate van flexibiliteit en creativiteit in het aanbrengen van nieuwe strategische ideeën. Hun consultants staan ook steeds paraat wanneer we hun mening vragen, of op zoek zijn naar een frisse kijk op onze uitdagingen.” Het feit dat Simac een breed scala een diensten levert is een bijkomend voordeel voor Alken-Maes, aangezien dat bedrijf de voorkeur geeft aan het bouwen van langlopende relaties met één voorkeursleverancier.

Simac ICT Belgium works as a one-stop-shop for Alken-Maes