references_page_title

KBC vereenvoudigt monitoring- en forensische activiteiten met Gigamon

KBC heeft, zoals veel grote instellingen, de allerbeste beheersystemen nodig om zich tegen veiligheidsrisico's in te dekken. Zij heeft ook systemen nodig voor netwerkbeheer, prestatiebewaking en forensische analyse. Veel van deze systemen worden beheerd door verschillende afdelingen binnen de IT-organisatie van de groep, maar ze moeten allemaal toegang hebben tot hetzelfde netwerkverkeer. En naarmate het aantal en de omvang van de beveiligings-, bewakings- en forensische systemen is toegenomen, is ook de complexiteit van de verbinding ervan met het netwerk groter geworden.

KBC had een manier nodig om verschillende afdelingen, en verschillende tools en apparaten, te voorzien van verkeer uit dezelfde bronnen, en om de complexiteit en kosten te vermijden die het installeren van meerdere parallelle fiber TAP's met zich mee zou hebben gebracht.

"Het netwerkteam en het beveiligingsteam hebben hun eigen tools, maar de brongegevens die ze nodig hebben zijn hetzelfde. We hadden een manier nodig om het netwerk op een efficiënte en eenvoudige manier te verbinden met deze verschillende toestellen."

Marc Daemen - Senior Systems Engineer, Telecom, Quality and Performance Management Groep KBC

KBC zette een project op voor veilige zichtbaarheid van datacenters om een oplossing te vinden voor haar probleem. Het internationale IT-projectteam van KBC besloot Gigamon te selecteren op basis van een strenge lijst van criteria.

Gigamon als oplossing voor application monitoring

KBC werkte al enkele jaren met Gigamon, gebruikte de systemen voor basisverkeeraggregatie, en was onder de indruk van de betrouwbaarheid. KBC benaderde de lokale partner van Gigamon, Simac ICT Belgium, om te helpen een oplossing voor het probleem te ontwikkelen.

"We hadden in meer dan zeven jaar geen enkele hardwarestoring op onze Gigamon-systemen gehad - sinds ze geïnstalleerd waren - dus we hadden vertrouwen in Gigamon, en een goede relatie met Simac, die ons altijd had ondersteund bij integratieproblemen en zorgde voor een nauwe samenwerking tussen alle drie de partijen."

Marc Daemen - Senior Systems Engineer, Telecom, Quality and Performance Management Groep KBC

KBC heeft de Gigamon-oplossing geïnstalleerd in twee datacenters in België, die verbonden zijn via KBC's eigen DWDM-glasvezelverbinding. Deze zijn op hun beurt via verdere glasvezelverbindingen verbonden met nog twee datacenters in Hongarije, zodat een zeer veerkrachtige infrastructuur ontstaat.

De Gigamon-oplossing is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van KBC's infrastructuur, waarmee naar behoefte het juiste verkeer aan verschillende platforms kan worden geleverd. Om bijvoorbeeld KBC's virtuele datacenter-technologie te faciliteren, had zij ERSPAN-compatibiliteit nodig. Hierdoor kan KBC alle brongegevens verzamelen en de ERSPAN-tunnels in het Gigamon-product afsluiten, zodat de overhead van het afsluiten in een conventionele switch wordt vermeden.

"Gigamon was een van de weinige leveranciers die een werkende ERSPAN-implementatie kon demonstreren."

Marc Daemen - Senior Systems Engineer, Telecom, Quality and Performance Management Groep KBC

Resultaten

Nu heeft KBC zicht op zijn internettoegang, unified communications en zijn verbindingen binnen het datacenter. De beveiligingsafdeling krijgt de gegevens die ze nodig heeft, en het andere verkeer wordt doorgestuurd naar monitoring- of forensische systemen voor capaciteitsbeheer. De oplossing heeft kosten bespaard op de implementatie van meerdere glasvezelknooppunten en zorgt ook voor load balancing en aggregatie van verkeer, zodat KBC zijn tools efficiënter kan schalen. KBC hoeft niet alle gegevens naar elk tool te sturen, omdat het alleen het verkeer kan filteren dat nodig is, wat verwerking van de tools en opslagbronnen bespaart.

Het Gigamon Visibility Platform heeft ook de operationele omgeving van KBC vereenvoudigd, door het relevante verkeer naar één locatie te aggregeren, waardoor KBC gemakkelijker kan handelen op basis van de verzamelde informatie.

"Bovenal vereenvoudigt het Gigamon Visibility Platform onze omgeving. Onze twee datacenters werken met asymmetrische routing binnen een multivendor-omgeving. Gigamon stelt ons in staat de systemen die we aan deze infrastructuur moeten koppelen te vereenvoudigen en te homogeniseren."

Marc Daemen - Senior Systems Engineer, Telecom, Quality and Performance Management Groep KBC

Door in elk datacenter een Gigamon-platform in te zetten en het verkeer naar één site te aggregeren, kan KBC gegevens aan zijn analysetools presenteren alsof ze aan één datacenter zijn gekoppeld, maar met behulp van Gigamon's VLAN-tagging kan het nog steeds zien waar de oorspronkelijke verkeersstromen vandaan komen.

KBC weet dat het in de toekomst voor nieuwe uitdagingen zal komen te staan, zoals de implementatie van Software-Defined Networks en de verdere virtualisatie van de IT-omgeving, maar heeft er alle vertrouwen in dat het een visibility-platform heeft gebouwd dat mee kan evolueren met de bedrijfsbehoeften. Marc Daemen: "We zullen zichtbaarheid van het virtuele datacenter nodig hebben, niet alleen voor afzonderlijke componenten maar voor de hele onderneming. Gigamon's Visibility Platform voldoet aan onze huidige behoeften, maar belangrijker is dat de manier waarop het is gebouwd onze tools in staat stelt zich te ontwikkelen voor de toekomst - of het nu gaat om het voeden van NetFlow-gegevens of het decoderen van SSL-verkeer of het ondersteunen van nieuwe gevirtualiseerde omgevingen."

Over KBC

KBC is een geïntegreerde bank- en verzekeringsgroep die zich vooral richt tot retailcliënten, kleine en middelgrote ondernemingen en middelgrote cliënten. Zij is actief op haar thuismarkt België, maar ook in de Tsjechische Republiek, Slovakije, Bulgarije, Hongarije en Ierland. KBC ontstond in 1989 uit de fusie van twee grote Belgische banken en een verzekeringsmaatschappij. Zij telt nu 36.000 medewerkers en beheert activa ter waarde van meer dan 200 miljard euro.

Over Gigamon

Gigamon is het eerste bedrijf dat eenduidige netwerkzichtbaarheid en analyses biedt van alle data-in-transit, van ruwe pakketten tot apps, over fysieke, virtuele en cloud-infrastructuur. Wij aggregeren, transformeren en analyseren netwerkverkeer om te voldoen aan kritieke prestatie- en beveiligingsbehoeften, waaronder snelle detectie van en respons op bedreigingen, zodat uw organisatie zich kan richten op digitale innovatie. Kortom, wij stellen u in staat om snel te werken, veilig te blijven en te innoveren. Gigamon is bekroond met meer dan 75 technologiepatenten en heeft een toonaangevende klanttevredenheid bij meer dan 3.000 organisaties, waaronder 80 procent van de Fortune 100. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley, maar Gigamon is wereldwijd actief. Voor het volledige verhaal over hoe Gigamon u kan helpen, kunt u terecht op www.gigamon.com.

Interesse in het monitoren van kritieke applicaties?
Application monitoring
Contact us now!
KBC kiest voor de combinatie Gigamon-Simac voor zijn application monitoring.