28 juni 2018

Simac publiceert whitepaper over beheer van datacenterinfrastructuur

Simac Cabling & Infrastructure, een divisie van Simac ICT België, heeft een whitepaper gepubliceerd om datacenterbeheerders wegwijs te maken in de wereld van Data Center Infrastructure Management (DCIM). Deze whitepaper bevestigt de positie van Simac als een hoog aangeschreven onafhankelijke speler in de markt van datacenter organisatie en beheer.

‘Get to know your datacenter inside out – Making the most of DCIM’ is een introductie tot DCIM. Het is een welkome introductie voor nieuwkomers in het onderwerp, terwijl voor beslissers die al bekend zijn met de basis, de whitepaper van Simac hun kennis zal opfrissen en nieuwe inzichten zal bieden.

De whitepaper is ingedeeld in vier hoofdstukken en richt zich op de belangrijke rol die DCIM speelt bij het verhogen van de efficiëntie en het verlagen van de kosten in een datacenter. DCIM maakt het ook eenvoudiger om snel nieuwe applicaties te ondersteunen en in te spelen op veranderende bedrijfseisen. DCIM-software beheert en documenteert de fysieke infrastructuur van een datacenter en vormt de brug tussen IT en Facility Management (energie, koeling,…). Het maakt ook de automatisering mogelijk van taken die voorheen handmatig moesten worden uitgevoerd.

"Het datacenter is de ultieme bedrijfskritieke enabler voor elk bedrijf", zegt Andy Vanbrabant, directeur van Simac Cabling & Infrastructure. Simac heeft jarenlange ervaring in het inrichten en beheren van datacenters voor zowel private bedrijven als publieke instellingen. Het bedrijf is samenwerkingsverbanden aangegaan met A-merken als Commscope, Corning, Legrand DCS, Nexans, Nlyte, Panduit, R&M en Schneider Electric. "Wij geven de voorkeur aan partnerschappen met verschillende merken om onze klanten keuzevrijheid te bieden", vervolgt hij. "Door leveranciersonafhankelijkheid te behouden, kunnen we garanderen dat we de oplossing leveren die het beste aansluit bij de behoeften van onze klanten. Daarmee dekken we alle mogelijke behoeften op het gebied van Data Center Infrastructure Management af."

Data Center Infrastructure Management Simac ICT Belgium
DCIM White Paper

Simac gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. Lees meer in ons privacybeleid.

Accepteer de marketing-cookies om het formulier te gebruiken.