Managed services van Simac zijn reactief en proactief

Simac biedt managed services die ervoor zorgen dat u KAN werken zoals u WIL werken. Dat betekent dat we ons dienstenaanbod volledig aanpassen aan de specifieke behoeften die u hebt. Ons brede palet aan diensten laat u toe die diensten te kiezen waar u het meeste baat bij hebt. Dat kunnen louter reactieve diensten zijn, maar ook proactieve.

Wat reactieve dienstverlening is, spreekt voor zich: doet er zich een incident voor, dan zal Simac de normale dienstverlening binnen de afgesproken tijd herstellen. Dat valt onder onze incident managementdiensten. Anderzijds is er ook de ‘request fulfillment service’. Daarbij voert Simac vooraf gedefinieerde en goedgekeurde IT-gerelateerde dienstenverzoeken uit.

Our full range of services

Monitoring speelt een grote rol bij proactieve dienstverlening

Bij proactieve dienstverlening komt een stuk meer kijken. Daarbij is ook monitoring van de infrastructuur van groot belang. Om de goede werking van de IT-infrastructuur bij klanten te kunnen blijven garanderen, maakt Simac gebruik van een state-of-the-art 24/7 monitoringsysteem. Dit systeem detecteert niet enkel de up/down status van een device, maar is ook in staat om talloze andere parameters te monitoren en daarover status events te genereren naar het status dashboard. Het monitoringsysteem stuurt eveneens automatisch gegenereerde alerts naar de engineers die van wacht zijn. Zo worden ze onmiddellijk op de hoogte gebracht ingeval van problemen.

Tegelijk kunnen we ook vooruitkijken en toekomstige problemen detecteren. Wanneer we bijvoorbeeld merken dat een harde schijf vol aan het lopen is, maken we hier tijdig een melding van. We kunnen zelf ingrijpen wanneer dat zo afgesproken is, of we kunnen bij de klant aandringen om actie te ondernemen voor zich een acuut probleem voordoet.

Tijdig opsporen van anomalieën

Ook incidenten die nu nog geen problemen veroorzaken, maar toch abnormaal zijn, worden eveneens gedetecteerd door onze monitoring. Herstart een server vanzelf iedere nacht, dan zal dat de normale werking misschien niet verstoren. Maar het is wel een teken dat er iets aan de hand is dat wel een probleem kan worden. Op dat moment gaan we op zoek naar de root cause om incidenten met grotere impact te voorkomen.

In diezelfde lijn ligt het maken van correlaties. De monitoring tooling is in staat om correlaties te maken tussen verschillende events om er voor te zorgen dat enkel de vermoedelijke hoofdoorzaak van het probleem nog alerts genereert en achterliggende infrastructuuralerts geen overvloed van informatie stuurt naar de engineers of het status dashboard. Anders wordt deze overload aan informatie een probleem op zich.

Proactieve updates voor optimale bescherming

Software blijft een cruciaal element in iedere IT-omgeving, dus is het belangrijk dat altijd met de meest recente versies van software wordt gewerkt. Onze updatediensten zorgen ervoor dat zowel de software- als de hardware laag van de IT-infrastructuur altijd up-to-date blijft. Zo verhelpen we eventuele bugs en bieden de laatste patches de best mogelijke bescherming tegen eventuele cyberaanvallen. Het securityteam van Simac kan voor klanten ook dagelijks de overzichten van nieuw ontdekte bedreigingen controleren en analyseren. Op die manier schatten we de risico’s voor de klant in en kunnen we meteen de nodige updates en patches installeren.

Reactieve of proactieve dienstverlening. De keuze is aan u. Weet dat Simac jarenlange ervaring heeft met beide vormen van dienstverlening en over de nodige tools en expertise beschikt om u de nodige gemoedsrust te geven dat alle problemen tijdig opgelost worden. Of beter nog: opgelost worden voor ze zich voordoen.

Contacteer ons voor meer informatie over onze managed services.

Welke managed services zoekt u?
Managed Services
We helpen u graag!

Managed services in actie

Lees hoe Agoria/Bluepoint hun contract voor netwerken en security uitbreidden met managed services.

Lees meer

Managed services in actie

De manier waarop Simac services inzet was van doorslaggevens belang voor Emmaüs om Simac een contract te gunnen.

Lees er alles over.