Meer dan ooit komen mensen in groten getale bijeen. Muziekfestivals worden groter, winkelcentra en winkelstraten trekken grote menigten aan tijdens de feestdagen, voetbalstadions vergroten hun capaciteit. Zoveel mensen geconcentreerd in een compact gebied creëert uitdagingen met betrekking tot de veiligheid van het publiek. Het internet van de dingen kan de veiligheid verbeteren en ervoor zorgen dat in noodgevallen sneller wordt ingegrepen. Slimme camera's zullen daarbij een sleutelrol spelen. Smart Venues, die gebruik maken van het internet der dingen (IoT), beschermen de mensenmassa's van de toekomst.

Wat zijn de use cases voor IoT in Smart Venues

  • Verkeersbeheer: voertuigen die in de verkeerde richting rijden in een eenrichtingsstraat of te hard rijden in de richting van een menigte, kunnen worden onderschept voordat er schade wordt aangericht.
  • Veiligheid: pakjes die onbeheerd worden achtergelaten of auto's die te lang stilstaan in een straat, kunnen worden opgespoord en beveiligd door veiligheidsdiensten.
  • Medische noodgevallen: slimme camera's kunnen een incident detecteren en hulpdiensten ter plaatse sturen wanneer iemand een ongeval heeft of op straat valt.
  • Crowd control: stadsdiensten kunnen snel besluiten een straat af te sluiten en geen extra mensen meer binnen te laten als het te druk wordt in de winkelstraten.
  • Stadionbeheer: sportlocaties kunnen slimmer worden door bezoekers slimme parkeergelegenheid aan te bieden, systemen die fans naar hun zitplaatsen leiden en sensoren onder zitplaatsen, op trappen en aan poorten om het algehele stadionbeheer te optimaliseren.

IoT en AI zijn complementair voor Smart Venues

Slimme camera's en IoT-apparaten kunnen een schat aan informatie vastleggen. Door opkomende technologieën zoals Artificial Intelligence en Machine Learning aan de mix toe te voegen, kunnen de mogelijkheden van IoT nog verder worden uitgebreid. In het verleden, toen het aantal camera's beperkt was, konden bewakingsteams naar hun schermen kijken en beslissingen nemen om op te treden. Een deel van die intelligentie zit nu in de systemen: via slimme algoritmen kunnen de systemen zelf beslissen wanneer actie moet worden ondernomen en de juiste hulpdiensten waarschuwen en alle relevante informatie naar hen sturen.

Winkelcentra, sportstadions en winkelstraten zullen allemaal veiliger en aangenamer worden, dankzij IoT.

Geïnteresseerd in Smart Venues?
Smart Venues
Bent u klaar om uw winkelcentra, straten en sportstadions veiliger te maken? Lees hoe Simac kan helpen.