Door de toenemende bevolkingsgroei worden steeds meer steden over de hele wereld geconfronteerd met problemen als een hoge verkeersdichtheid, geluids- en luchtvervuiling en een gebrek aan algemene veiligheid. Hoewel zowel lokale bewoners als toeristen de economie van een stad kunnen stimuleren, kreunen veel steden onder de druk van hun eigen bevolking. Verscheidene steden wenden zich tot IoT-technologieën om deze last te verlichten en de diensten die aan hun burgers worden aangeboden te verbeteren.

In essentie draaien Smart Cities op een platform dat gegevens verzamelt en visualiseert die zijn verzameld door IoT-sensoren die overal in de omgeving zijn geïnstalleerd. Deze sensoren geven informatie over verkeersstromen, luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, beschikbare parkeerplaatsen, straatverlichting, openbaar vervoer of het aantal en de locatie van fietsers. Ze kunnen zelfs aangeven wanneer bepaalde vuilnisbakken vol zijn en geleegd moeten worden. Op het eerste gezicht lijkt dit soort informatie misschien triviaal, maar veel steden hebben nog steeds groeipijnen en zoeken naar nieuwe manieren om de bijbehorende infrastructuurproblemen op te lossen.

Slimme stad aan het werk

Een van de grootste Smart City-projecten in Europa is met succes afgerond door Simac Technik in Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Een live kaart van de stad toont real-time informatie over de gehele infrastructuur. Simac ICT België is van plan om Smart Cities-as-a-Service aan te bieden, zodat onze klanten de dagelijkse activiteiten van de stad op de voet kunnen volgen en uiteindelijk de burgers beter kunnen informeren en bedienen.

Wij zijn trots op onze leidende positie binnen de Smart Cities-markt. Ons Gold Certified Partnership met Cisco, wiens Kinetic for Cities-platform de perfecte basis vormt voor het creëren van een Smart City-raamwerk, draagt zeker bij aan onze expertise.

Bovendien was Simac het eerste Belgische bedrijf dat door Cisco werd gecertificeerd als IoT Certified Partner.

Interesse om uw stad slim te maken?
Smart Cities
IoT kan de lokale overheid helpen te profiteren van de schat aan gegevens die voor hen beschikbaar zijn.

Een slimme stad is geen stad met silo's

Smart Cities zijn een geweldig idee. De beste manier om hun visie waar te maken, is door een brede blik te hebben en niet te kiezen voor silo's.

Lees onze Smart Cities-blog