De cloud is de basis voor de digitale transformatie in een wereld waar het aantal bits & bytes dag na dag exponentieel toeneemt. Door gebruik te maken van een netwerk van externe servers op het internet om gegevens op te slaan, te beheren en te verwerken, kunnen organisaties op een snelle, kosteneffectieve manier omgaan met de immense gegevensstroom die nodig is in een digitale wereld. Onze whitepaper over cloud-opslag wijst u de weg. U kunt de whitepaper downloaden van deze pagina.

Voor veel organisaties kan een overstap naar de cloud - zeker voor hun kritieke gegevens - worden gezien als een onoverkomelijke taak. Met een stapsgewijze aanpak en de juiste begeleiding onderweg hoeft een opslagmigratie naar de cloud echter geen beangstigende taak te zijn. Een van de eerste hindernissen die moeten worden genomen, is de goedkeuring van het management. Laat ons u verzekeren: het is vrij eenvoudig om een business case op te stellen. Wij kunnen u drie goede redenen geven: lagere totale eigendomskosten, een betere focus op innovatie en betere prestaties.

Het opzetten van een migratieplan voor cloud-opslag

Om de flexibiliteit van cloud computing te realiseren, moet u een serieuze uitdaging aangaan: hoe krijgt u uw datasets effectief in de cloud en hoe houdt u ze up-to-date? Afhankelijk van de grootte en het type van de dataset waarmee u werkt, kan de taak om de gegevens van uw datacenter naar de cloud te brengen en weer terug, behoorlijk ontmoedigend zijn. Met een goed migratieplan bent u echter al halverwege!

In onze whitepaper over migratie van cloudopslag bieden wij u meer informatie over de zeven essentiële migratieregels:

 • Maak uw gegevens schoon
 • Prioriteiten stellen en focussen op continuïteit
 • Kies uw hulpprogramma voor gegevensmigratie
 • Selecteer uw cloud-ondersteuningspartner
 • Beheer uw opslag
 • Bescherm uw gegevens
 • Maak een back-up van alles

Natuurlijk hebt u een heterogene omgeving nodig die gebruik kan maken van cloudservices zoals compute, storage, big data-analyse, databaseservices, ... En dat is waar NetApp Cloud Volumes ONTAP om de hoek komt kijken. Door gebruik te maken van native cloud compute en storage resources, bieden we een virtuele NetApp appliance die werkt in AWS, Azure en Google Cloud. Door ondersteuning van al deze cloud-omgevingen kunnen klanten het ecosysteem kiezen dat het beste bij hun behoeften past. Dit opent een wereld van nieuwe mogelijkheden voor zowel cloud-only als hybride cloud-architecturen.

Staat u er alleen voor om uw cloud-opslag te migreren? Nee, dat doet u niet, u kunt daarvoor een gespecialiseerde partner inschakelen. In onze whitepaper bieden wij u vijf vragen die u moet stellen bij het kiezen van uw potentiële partner:

 • Welke kenmerken zijn essentieel voor een servicepartner voor cloudmigratie?
 • Kiest u eerst uw platform en dan uw partner voor cloudmigratiediensten? Of omgekeerd?
 • Wat is de beste keuze: een lokale partner of een wereldwijde speler?
 • In welke mate moet een partner inzicht hebben in bedrijfsprocessen?
 • Wat onderscheidt de ene partner van de andere?

Wilt u meer weten? Download dan de white paper aan de rechterkant van deze pagina.

Uw gegevensopslag in de cloud verplaatsen?
Neem contact met ons op om u te helpen de juiste stappen te zetten in uw migratieproject.
Download hier onze whitepaper over migratie van cloudopslag.

Simac gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. Lees meer in ons privacybeleid.

Accepteer de marketing-cookies om het formulier te gebruiken.