Hoewel veel bedrijven geneigd zijn blockchain gelijk te stellen aan Bitcoin, is cryptocurrency slechts een van de vele toepassingen van blockchain. De technologie achter deze opkomende markt heeft het potentieel om de manier waarop we zaken doen fundamenteel te veranderen. Vergeleken met traditionele databases is het belangrijkste voordeel van blockchain de transparantie, aangezien de 'blokken' in elke 'keten' onveranderlijk zijn. In de kern is blockchain een gedistribueerd, veilig grootboek, dat ervoor zorgt dat ingevoerde gegevens niet kunnen worden gewijzigd of gehackt.

Blockchain biedt ruimte voor transacties en slimme contracten tussen bedrijven, zonder een beroep te hoeven doen op een derde partij. Het is een geautomatiseerde manier om vertrouwen te wekken tussen deelnemers die op zoek zijn naar consensus. Blockchain verhoogt zo de efficiëntie, verbetert de traceerbaarheid en verlaagt de kosten voor het behoud van vertrouwen tussen partijen.

Combineren van opkomende technologieën

Vandaag is Simac ICT België een van de weinige integratoren die een team van gecertificeerde Blockchain Solution Architects aanbiedt. We kijken verder dan de hype en onderzoeken waar we de meest relevante aspecten van deze nieuwe technologie kunnen implementeren in uw organisatie. Onze deskundige consultants geloven dat de waarde van blockchain ligt in zijn vermogen om te combineren met andere technologieën, zoals IoT. Van het traceren van goederen en het optimaliseren van logistiek tot het monitoren van temperatuur en het registreren van contractbreuk, blockchain toepassingen maken de weg vrij naar geautomatiseerde en vereenvoudigde bedrijfsprocessen.

Als ervaren leiders op dit nieuwe gebied is Simac perfect in staat om u te helpen de ware kracht van blockchain te ontketenen, antwoorden te geven op de vele vragen die u mogelijk hebt en u een oplossing van de volgende generatie te bieden, die is afgestemd op uw behoeften.

Ontmoet onze experts
Certified Blockchain Solution Architects
Wil je kennismaken met een van onze Certified Blockchain Solution Architects?

Blockchain in de supply chain

Hoe kunnen blockchain en IoT samenwerken om de supply chain meer efficiënt en transparant te maken? Bezoek onze demo.

See our demo