Wij dichten de kloof tussen IT en facilitair beheer

Inzicht krijgen in de operationele aspecten is een eerste vereiste voor de succesvolle bouw van een datacenter. Na de architectonische ontwerp- en bouwfase moet de lege ruimte worden uitgerust met facilitaire infrastructuur en connectiviteitscomponenten die van vitaal belang zijn om de dagelijkse IT-activiteiten van een bedrijf te ondersteunen. De inrichting van een datacenterfaciliteit is een complexe maar cruciale fase in de levenscyclus ervan. Hoewel de meeste IT-organisaties het nodige inzicht hebben om technologisch aan de behoeften van hun bedrijf te voldoen, behoren de gespecialiseerde vaardigheden die voor deze activiteit vereist zijn, meestal niet tot hun kerncompetenties.

Het uiteindelijke doel is om alle IT-apparatuur operationeel te krijgen binnen de vooraf gedefinieerde ruimte. Er moet een match worden gevonden tussen de eisen van IT en de gewenste beschikbaarheid van een faciliteit. Om dit te bereiken neemt Simac het voortouw en helpt bij het ontwerpen van het datacenter interieur, zodat alle stukjes van de puzzel passen. Er is een speciale set ontwerpregels van toepassing, afgeleid van een groot aantal van toepassing zijnde normen en richtlijnen.

Onze expertise gaat ver

Door de belangrijkste betrokkenen nieuwe inzichten te verschaffen, probeert Simac de kloof tussen IT en facilitaire teams te overbruggen. In de ontwerpfase treden wij op als intermediair en communiceren met alle betrokken partijen. Onze bedoeling is hen te laten inzien dat ze hetzelfde onderwerp vanuit een andere invalshoek bekijken, waardoor ze samen een gemeenschappelijk doel nastreven.

In het ontwerpproces strekt onze expertise in de datacenterruimte zich uit van vloer tot vloer. Onze projectteams houden zich bezig met facilitaire aspecten, variërend van verhoogde vloeren tot bovengrondse busbars, en alles wat daartussen zit. Plaatsing van rekken en kabelgoten, plafond- en verdiepingshoogten, luchtstroombeheer, stroom- en koelcapaciteit - om er maar een paar te noemen - worden allemaal in de vergelijking meegenomen.

Maximaliseren van de operationele efficiëntie in het datacenter

Bij Simac begrijpen we dat de infrastructuur van datacenters veel verder gaat dan stroomvoorziening en koeling. Ook zaken als fysieke beveiliging (d.w.z. toegangs- en inbraakcontrole, CCTV) en milieubeheer (d.w.z. bewaking, automatische branddetectie en -blussing) komen aan de orde. Het maximaliseren van de operationele efficiëntie in het hedendaagse datacenter vereist meer dan alleen maar een lijn trekken van A naar B. 

Onze expertise strekt zich uit over het gehele projecttraject, van concept tot realisatie. Voor ons is de sleutel tot een echt succesvolle fit-out het zo vroeg mogelijk beginnen met samenwerken met klanten in het planningsproces. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid als hoofdadviseur: ons belangrijkste streven is de IT-behoeften van de klant te begrijpen en de kloof met de faciliteiten te overbruggen. Onze uiteindelijke focus ligt op het uitwerken van een evenwichtig voorstel, waarbij we het hoofddoel nooit uit het oog verliezen. Dat is: een schaalbaar, flexibel en performant datacenter afleveren, of het nu gaat om een renovatieproject, een uitbreiding of een nieuw te bouwen faciliteit.

Woekert u met ruimte in het datacenter?
Contacteer ons
Wil u weten hoe u de ruimte in uw datacenter beter kan gebruiken? Contacteer de experts!