Focus op functioneel en flexibel ontwerp

Bij het ontwerpen van datacenters zit het venijn in de details. Simac biedt consultancydiensten om uw bedrijf door het doolhof van het plannen van een datacenter te loodsen. In plaats van de klant te benaderen met een vooraf ontworpen set oplossingen, bieden wij een 'clean sheet'-benadering. Na zorgvuldig naar uw behoeften te hebben geluisterd, bepalen we welk ontwerp het beste past bij de lay-out van het gebouw en stellen we ons flexibel op om onze oplossingen te herzien in reactie op uw feedback.

Een conceptuele schets legt de basis voor een fysieke implementatie, waarbij operationele flexibiliteit, redundantie en voldoende reservecapaciteit gewaarborgd zijn. Wij realiseren ons dat een datacenter in de loop van de tijd moet kunnen groeien. In onze ontwerpfilosofie gebeurt dit binnen de grenzen van een 'definitief ontwerp'.

Simac biedt een oplossing voor zowel de onmiddellijke als de toekomstige behoeften

Wij zorgen ervoor dat ons advies aansluit bij de logische architectuur en het fysieke netwerk, zoals het netwerkontwerpteam die voor ogen heeft. Sleutelfiguren uit het facilitaire team delen ook hun visie, mogelijkheden en beperkingen. Na consolidatie van de verkregen informatie, met inachtneming van de fysieke beperkingen en de budgettaire realiteit, werken wij een functioneel ontwerp uit dat 'fit for purpose' is.

Met andere woorden, wij vinden dat een datacenter zo moet worden ontworpen dat de beschikbaarheid en de connectiviteit op lange termijn gewaarborgd zijn. Na verloop van tijd kan de vraag toenemen en zullen de technologieën evolueren. Daarom moet het ontwerp flexibel genoeg zijn om de capaciteit van het datacenter gemakkelijk te kunnen uitbreiden, terwijl het ook geschikt moet zijn voor hogere bandbreedtes (d.w.z. met OM5 of CAT8) wanneer dat nodig is.

Gaat u een datacenter bouwen?
Datacenter ontwerp
Bij het bespreken van datacenterontwerp zit het venijn in de details. Maak gebruik van onze ervaring en ontmoet onze experts.