DCIM: leer uw datacenter van binnen en buiten kennen

DCIM is niet zomaar een acroniem dat we hebben toegevoegd aan onze lijst van diensten. Wij beschouwen DCIM (Data Center Infrastructure Management) als de meest effectieve manier om capaciteit en beschikbare middelen succesvol te beheren - zowel voor de behoeften van vandaag als die van de toekomst.

DCIM is van vitaal belang voor uw bedrijf

Vóór de introductie van DCIM was het toewijzen van ruimte voor een nieuwe server een tijdrovende klus, waarvoor vaak een bezoek aan het datacenter nodig was. Eenmaal geïnstalleerd, was het bijhouden van elke server, switch en netwerkverbinding ofwel afhankelijk van het goede geheugen van een medewerker of een statische lijst in een spreadsheet. Nu datacentermanagers zich realiseren dat DCIM van vitaal belang is voor het bedrijf en begrijpen dat het een nauwkeurig real-time overzicht biedt van een dynamische omgeving, nemen de aanpassingsniveaus langzaam toe.

Kortom, DCIM biedt een oplossing om zowel het energieverbruik als de koelingsefficiëntie te bewaken, te meten en te rapporteren. Tegelijkertijd stelt het een organisatie in staat om de beschikbaarheid van capaciteit en stroom, opslag en netwerkconnectiviteit in de gaten te houden. Hoewel IT- en facilitaire afdelingen de prestaties van datacenters vanuit verschillende invalshoeken bekijken, hebben ze allebei hetzelfde doel voor ogen: de best mogelijke service bieden tegen de laagste kosten. DCIM stelt hen in staat om verder te gaan dan het doel om simpelweg een datacenter te runnen.

De invoering van DCIM vraagt om een langetermijnaanpak

Alle start met een solide business case gebaseerd op een brede strategische scope, met als doel:

  1. het beheer van de levenscyclus van activa te verbeteren, en aldus de efficiëntie vanuit operationeel oogpunt te verhogen
  2. het energieverbruik te monitoren met het oog op het ontdekken van mogelijkheden om de kosten te verminderen
  3. een diepgaand beeld van de lay-out en de prestaties van het datacenter
  4. rapportage (verleden), monitoring (heden) en prognose (toekomst) mogelijk te maken
  5. de totale levenscyclus van het datacentrum te verlengen (door alle verhuizingen, toevoegingen of wijzigingen in de loop van de tijd bij te houden)
  6. het delen van informatie uit één goed gedocumenteerde bron mogelijk te maken
  7. een gemeenschappelijk begrip tot stand te brengen door zichtbaarheid van essentiële prestatie-indicatoren
  8. periodieke uitvoerende rapporten op te stellen (waarop het hoger management kan vertrouwen voor belangrijke zakelijke beslissingen)

Simac's bewezen expertise, flexibiliteit en creativiteit zijn de sleutel tot het succes van elke organisatie. Wij hebben werkrelaties opgebouwd met verschillende DCIM solution providers. Onze referenties omvatten grootschalige implementaties. Stevig geworteld in de Benelux, benadrukken we onze ervaring in datacenter fit-out en ons vermogen om uw bedrijfsprocessen volledig te begrijpen. Daarmee is de propositie van Simac werkelijk uniek in een landschap waar weinig integrators vergelijkbare diensten aanbieden.

 

Interesse in DCIM?
Data Center Infrastructure Management
Ontdek hoe Simac u kan helpen uw datacenterinfrastructuur te beheren.
DCIM White paper

Simac gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. Lees meer in ons privacybeleid.

Accepteer de marketing-cookies om het formulier te gebruiken.