24 mei 2021

Sterk parcours in moeilijke tijden

Ondanks de enorme impact die COVID-19 op onze economie en de samenleving als geheel heeft gehad, heeft Simac het redelijk goed gedaan in 2020. We zijn blijven investeren en zijn nooit opgehouden te geloven in de kernwaarden die ten grondslag liggen aan de manier waarop we voor onze klanten werken. Dat blijkt heel duidelijk uit het jaarverslag van Simac, dat onlangs is gepubliceerd.

Het spreekt vanzelf dat onze activiteiten werden beïnvloed door de Corona-crisis, net zoals de activiteiten van onze klanten ervan ondervonden. Bedrijven stelden projecten uit, herzagen technologie-investeringen en toegang tot klantlocaties was niet altijd mogelijk. Elk bedrijf had op de een of andere manier te lijden onder Corona. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Simac als groep niet de groei heeft gerealiseerd die we voor 2020 hadden voorspeld, voordat de crisis uitbrak.

Simac investeerde in technologie en in bedrijven

Anderzijds waren er in het afgelopen boekjaar verscheidene positieve hoogtepunten:

  • Als organisatie hebben wij bewezen stabiel en sterk te zijn, en in staat de moeilijke tijden te doorstaan.
  • Wij hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van capaciteiten binnen de Simac-groep op het gebied van beveiliging, multi-clouddiensten en specifieke toepassingen. Dit zijn allemaal essentiële onderdelen in de evolutie van IT.
  • Simac heeft ook geïnvesteerd met deelnames in bedrijven of door ons aandelenbelang in bedrijven als Simac ICT Tsjechië en eQuestora te vergroten.
  • De grootste investering in België werd gedaan door het verwerven van een meerderheidsbelang in Phi Data op het einde van het jaar. Dit jaar zal u meer gezamenlijke activiteiten zien met ons zusterbedrijf gespecialiseerd in de Smart Edge.

Bij Simac streven we niet naar groei omwille van de groei, maar naar het waarborgen van continuïteit. Om relevant te blijven voor onze klanten hebben we Simac gebouwd op zes pijlers, die ook in 2020 hun waarde hebben bewezen:

  • Financieel solide basis
  • Spreiding van activiteiten
  • Langdurige contracten met klanten
  • Medewerker en cultuur centraal
  • Ruimte voor innovatie
  • Verantwoord omgaan met omgeving

In al deze pijlers hebben wij in 2020 grote stappen gezet, zoals blijkt uit het jaarverslag.

Met al deze evoluties hebben we positieve vooruitzichten voor 2021. We sloten nieuwe meerjarige partnerships met nieuwe en bestaande klanten die ons een goede basis bieden voor de komende jaren. En we zien concrete interesse voor onze verschillende divisies: Integratie, Cabling & Infrastructure, Business Management Solutions en Professional Services.

50 jaar Simac

2021 is heel speciaal voor Simac, omdat we dan 50 jaar bestaan en dat vieren we samen met onze klanten en onze medewerkers. Zoals u weet is Teamnology ons motto: wij werken graag in een echt technologisch en menselijk partnerschap met zowel onze klanten als onze medewerkers. Bezoek in verband met onze 50e verjaardag ook onze speciale jubileumwebsite, waar we 50 anekdotes van de afgelopen 50 jaar verzamelen.

Met 50 jaar geschiedenis en ervaring achter ons, hebben we veel vertrouwen in de komende jaren. Met dank aan onze medewerkers, onze zakenpartners en vooral aan u, onze klanten.

U kunt een online versie van het jaarverslag hier lezen, of het downloaden aan de rechterkant van deze webpagina.


Patrick Bontinckx
Patrick Bontinckx

Patrick Bontinckx is CEO van Simac ICT Belgium. Patrick kwam 20 jaar geleden bij Simac en leidt het bedrijf al sinds die tijd. Voor Simac werkte hij in diverse sales en management functies bij Digital.

Advies aanvragen